Продавець Інтернет Магазин Сім'я товари з Європи розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
75 відгуків
+380 (96) 607-31-12
Інтернет магазин <Сім'я> simia.com.ua
Кошик

Кава ☕

Кава справедливо можна назвати одним із найбільш суперечливих продуктів: у різні часи їм захоплювалися і культивували та забороняли, а спори про користь і шкоду цього продукту ведуться і зараз. Затвердженням про користь кави є досить спірним. Але більшість вчених сходяться на думці, що 1-2 чашки цього тонізувального напою на день не загрожує здоров'ю людини. Багато хто, навпаки, вважає, що в помірних дозах кава навіть корисний. Адже, крім кофеїну, до складу цього продукту входить три десятки органічних кислот, а одна порція кави містить 1/5 добової норми вітаміну Р, який важливий для судин.

Одним із важливих етапів для отримання якісної кави є обсмажування. У процесі цього процесу зелені зерна не тільки змінюють колір на коричневий, але й збільшуються в розмірах. Залежно від режиму обсмажування виділяють 4 різновиди кави: найлегший ступінь — скандинавська, середня — венська, ще темніше обсмажування — французька, а найінтенсивніший ступінь — італійська.

Одним із важливих етапів для отримання якісної кави є обсмажування. У процесі цього процесу зелені зерна не тільки змінюють колір на коричневий, але й збільшуються в розмірах. Залежно від режиму обсмажування виділяють 4 різновиди кави: найлегший ступінь — скандинавська, середня — венська, ще темніше обсмажування — французька, а найінтенсивніший ступінь — італійська.

Нижче наведені ступеня обсмажування.

в виде галереив виде списка

Кава належить до числа бадьорливих тонізувальних напоїв і виробляється з обсмажених зерен кавового дерева. До XIV століття кавове дерево росла тільки в Ефіопії. Кілька пізніше воно поширилося на Аравійському півострова, звідки його таємно вивели до Південної Індії, острова Суматра та Ява. Перший спеціалізований кавовий магазин з'явився в ХV столітті в Костополі.

У природі росте приблизно 70 видів кавових дерев: як крихітні чагарники, так і 11-метрові багаті. З них виділяють два головні кавові види — арабіка та робуста. На них припадає левова частка виробленої кави — до 98% (з них 70% належить до арабіки, а 30% — до робуста). Між собою вони розрізняються умовами вирощування та зовнішнім виглядом зерен. Так, сорти арабіки вирощують на висоті 600-2000 м над рівнем моря. Зерна цієї кави мають гладку поверхню та довгасту форму зі злегка вигнутою лінією, що схожа на латинську букву «S». Сорт робуста вирощують на нижчих територіях — до 600 м. Цей вид стійкіший до паразитів і росте набагато швидше, ніж арабіки. Крім того, зерна робусти вирізняються округлою формою. Їх колір варіюється від світлих відтінків коричневого до сіро-зеленого. Цей кавовий сорт має менш вишуканий аромат, ніж арабіка, зате в ньому більше кофеїну. Нижче наведені типи зерен АРАБІКИ.

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner